Uzavřená ulice Nádražní budí emoce nejen u řidičů

11. 7. 2024 · 2 minuty čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Z města
Vlnu nevole vzbudilo u obyvatel Hustopečí ve středu 10. července uzavření ulice Nádražní z důvodu rekonstrukce krajské silnice. O uzavírce informovalo veřejnost jako první Město Hustopeče o pouhých šest dní dříve, tedy ve chvíli, kdy vedení města opakovaně urgovalo u investora dodání všech potřebných dokumentů. 


„My jsme samozřejmě věděli o tom, mimo jiné o tom psal i tisk, že Jihomoravský kraj uvolnil v tomto roce 20 milionů korun na opravu této krajské komunikace. Věděli jsme, že koncem června byl vybrán investor, firma Skanska, který bude stavbu realizovat. Už jsme ale nevěděli přesné termíny a už vůbec žádné další podrobnosti o tom, jak bude stavba přístupná pro rezidenty, firmy, jak to bude s veřejnou dopravou. Proto jsme se opakovaně na toto tázali a v momentě, kdy jsme odpovědi dostali, mohli jsme je zveřejnit. Zdůrazňuji však, že v této situaci je na investorovi, aby dostatečně dopředu informoval dotčené obyvatele a firmy o uzavírce, Město Hustopeče toto nemůže dělat místo něj,“ vyjádřila se k vyhrocené situaci starostka města Hustopeče Hana Potměšilová poté, co byla několik dnů atakována nejen na sociálních sítích často velmi hrubými nadávkami. 

Všechny informace již má město k dispozici a vyplývá z nich, že rekonstrukce a s ní spojená uzavírka komunikace potrvá do 30. září. „Celý úsek od hlavní světelné křižovatky po konec města Hustopeče je plně uzavřen, objízdná trasa vede přes Starovičky. S tím, že rezidenti, firmy a jejich zákazníci či zásobování budou stavbou vpuštěni ke svým domům. Samozřejmě s maximální opatrností a s ohledem na aktuální průběh stavby,“ ujistil obyvatele ulice Nádražní stavbyvedoucí Pavel Bracek.

Částečně omezen bude provoz sběrného dvora, který bude po celou dobu rekonstrukce otevřen pouze o sobotách. Naopak autobusové nádraží bude fungovat bez omezení. „Autobusové nádraží bude plně obslužné, zrušeny však byla autobusová zastávka u čerpací stanice směrem do centra. Zastávka směrem z centra bude posunuta, ale zachována,“ doplnil Bracek. 

Přes všechny komplikace se vedení města i obyvatelé shodnou na tom, že stav komunikace si opravy již nutně žádá. „My jsme opakovaně již několik let upozorňovali Správu a údržbu silnic Jihomoravského kraje na velmi špatný stav vozovky a problémy s odtokem vod a všichni se shodneme na tom, že je potřeba to opravit. Nicméně mě mrzí všechna nedorozumění, ke kterým zbytečně došlo hned na začátku stavby,“ posteskla si starostka, nicméně věří v další hladký průběh stavby. -nov-

odebírejte přes RSS