Nový amfiteátr je hotový. Přijďte ho s námi otevřít!

12. 7. 2024 · 1 minuta čtení · 7 fotografí · 1 video
Téma Z města

Nový amfiteátr za Společenským domem je hotový! Stavba začala v březnu roku 2023 a hlavním cílem bylo získat adekvátní prostor pro venkovní akce, především pak pro hustopečské krojované hody. 


Centrem nového areálu je zastřešené betonové pódium, které ukrývá i dvě šatny a sklady. Je uzpůsobeno bezbariérově a součástí je i vnitřní schodiště pro účinkující. Před pódiem je velký taneční plac přecházející v travnatou plochu. Součástí výstavby se dodatečně stalo i vybudování toalet v zadním traktu společenského domu, přístupném přímo ze zahrady, a další opravy. „My dlouhodobě usilujeme o získání dotací na opravu celého společenského domu, několik let se pracovalo na rozsáhlém projektu. To se bohužel nedaří, proto jsme se rozhodli zrealizovat alespoň ten venkovní amfiteátr. Ale mít krásný areál a dívat se na oprýskanou omítku spoláku nebylo příjemné, rozhodli jsme se částečně opravit fasádu, pořídili jsme nová okna a dveře a hlavně se opravila střecha nad hostincem, která už bylo v dezolátním stavu. Některé práce ještě probíhají, ale do konce července by mělo být úplně hotovo a pak už budeme jen sledovat, jak nám roste vysazená zeleň, protože potom celý prostor teprve prokoukne,“ doplnil místostarosta Bořivoj Švásta.

První akcí, která se v novém areálu uskuteční bude slavnostní otevření v úterý 23. července od 19 hodin, na které po celý zbytek týdne naváže promítání pod širým nebem. „Rád bych vás všechny pozval ,abyste se přišli podívat. Budeme tu mít víno i občerstvení, zahraje kapela Hazafele, ve 20 hodin přestřihneme pásku a po setmění si promítneme film Wonka. Vstup je samozřejmě zdarma, rádi vás tu uvidíme,“ pozval místostarosta občany města. -nov-

odebírejte přes RSS