Všechny církve ve městě se otevřely veřejnosti

11. 6. 2024 · 1 minuta čtení · 13 fotografí · 1 video
Téma Z města

Celostátní akce Noc kostelů již šestnáct let otevírá dveře a brány do svatostánků všech křesťanských církví a i letos se do ní zapojili i věřící v Hustopečích.


Překvapivě zavřený zůstal kostel sv. Václava na Dukelském náměstí. Farníci totiž místo něj letos otevřeli kapli na Křížovém kopci. „Na letošní rok jsme připravili hru pro děti a ta příroda kolem kaple přímo vybízí k procházkám venku, máme táborák, návštěvníci si mohou prohlédnout vnitřek kaple, která bývá v průběhu roku uzavřená, vyslechnou si komentovanou prohlídku,“ popsal program Zbyněk Němeček.

Po delší odmlce se do Noci kostelů zapojila i církev Apoštolská. „Máme nového pastora, se kterým jsme se rozhodli opět vplout do toho zajetého programu. Setkáváme se tu tak, jak jsme zvyklí, takže grilujeme, máme kávu a nějaké domácí zákusky, besedujeme, povídáme si a kdokoliv přijde, může se přidat k nám. O kulturní program se postará zpěvačka Pejtra a spisovatelka Hana Pinknerová,“ seznámil nás s programem v modlitebně na Kollárově ulici Jakub Fridrich.

V evangelickém kostele nalákal nejvíce návštěvníků absolventský koncert Základní umělecké školy, ale připravena byla i virtuální prohlídka Sixtinské kaple nebo křesťanské písně. 

Letošní Noc kostelů byla spojena s připomínkou 120. výročí úmrtí hudebního skladatele Antonína Dvořáka, proto ve všech kostelích zaznělo jeho Largo z Novosvětské symfonie. -nov-

odebírejte přes RSS