Letní koupaliště otevře nejdříve v srpnu

21. 5. 2024 · 2 minuty čtení · 7 fotografí · 1 video
Téma Z města
Koupací sezona bude letos v Hustopečích o polovinu kratší. Kvůli zpoždění rozsáhlé rekonstrukce původního areálu z roku 1996 se brány Městského koupaliště Hustopeče otevřenou nejdříve 1. srpna.


Na rekonstrukci se začalo pracovat v listopadu loňského roku a kromě kompletní obnovy bazénových van se do projektu za více než 20 milionů korun podařilo dodatečně zahrnout i výměnu tobogánu a skluzavky, což samo o sobě realizaci zpozdilo. „Současně jsme zjistili, že přestože bude skluzavka vizuálně stejná, technologicky bude odlišná a bude potřebovat hlubší dojezdový prostor. Museli jsme začít kopat v místech, kde jsou odtokové potrubí, které jsme museli také kompletně překopat. A takových krizových míst se tu našlo víc, což souvisí s tím, že nebudujeme něco nového, ale snažíme se opravit něco, co je třicet let staré. Musím ale říct, že ty podstatné věci se už podařilo díky odborníkům a projektantům vyřešit a teď už nás snad čekají ty méně kritické věci, Tento týden instalujeme nový tobogán, vany máme zabetonované, budeme obkládat, dodělávají se chodníky okolo bazénů, takže věřím, že víc už se s termínem otevření hýbat nebude,“ reaguje ředitel Sportovních zařízení města Aleš Proschek na fakt, že původní termín otevření byl naplánován o měsíc dřív. 

Přestože rekonstrukce areálu se zaměřuje především na technologie, na první pohled návštěvníci poznají změnu. „Návštěvníci uvidí sice stejné rozmístění i hloubku bazénů, ale každý bazén bude mít svou vlastní úpravnu vody, což se samozřejmě na kvalitě vody projeví, Bazény budou nově vydlážděné s novými odtokovými hranami, nový tobogán, nová velká skluzavka, takže to prokoukne,“ těší se Proschek. 

Než bude možné nový areál zprovoznit, nahradí jej alespoň částečně krytý bazén, který přes léto většinou patří nejrůznějším soustředěním. „Je to sice trochu kontraproduktivní, protože čím větší teplo bude, tím je návštěvnost krytých bazénů nižší, ale na druhou stranu pokud se ochladí a okolní koupaliště budou zavírat, tak my budeme mít otevřeno. Není to adekvátní náhrada, ale snaha alespoň částečně nabídnout něco hlavně pro děti,“ podotkl Proschek a stejně jako všichni milovníci vodních radovánek se těší, až se do letního areálu vrátí plavci. -nov-

odebírejte přes RSS