V pátek 1. března odstartovalo na webu www.slavnosti-mandloni.cz přihlašování do soutěže o Nejlepší mandlový dezert, jehož vyhlašování bude součástí programu Slavností mandloní a vína. Abychom povzbudili všechny amatérské kuchtíky a kuchtičky, kterým je soutěž určena, navštívili jsme s kamerou hlavního porotce letošního ročníku - vyhlášeného cukráře a milovníka každého s láskou připraveného jídla Martina Beránka. Jaké dal soutěžícím tipy a rady?
ZAPOJTE SE I VY! Bereme dorty, koláče, zákusky, buchty, trubičky, věnečky, dortíky - prostě cokoliv sladkého!
ALE POZOR - dezert musí obsahovat madle v jakékoliv podobě a musíte nám zaslat i podrobný recept. Hotový výrobek pak přinést v den slavností do zasedací místnosti radnice.
POZOR 2 - jedná se o soutěž amatérů, nikoliv profesionálních kuchařů a cukrářů. Děkujeme za pochopení.
LETOS POPRVÉ navíc mají soutěžící zároveň možnost zhodnotit výtvory ostatních - každý přihlášený soutěžící se zároveň stává porotcem a může ochutnat a ohodnotit výtvory svých soupeřů! Ve společnosti profesionálních kuchařů a zvláštních hostů, kteří budou tvořit odbornou část poroty, se tak můžete o svých receptech vzájemně pobavit a nad šálkem kávy vyměňovat názory. -nov-