Na Sousedském pikniku vařili dobro pro Radost

4. 6. 2024 · 1 minuta čtení · 29 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Již tradiční akce Marketingu a kultury města Hustopeče se letos sešla s oslavou dne dětí a výsledkem bylo odpoledne plné aktivit a dobrého jídla na Křížovém kopci. Zahájilo ji pět soutěžních týmů, jejichž úkolem bylo uvařit co nejlepší hustopečský flamendr z předem připravených surovin. 


Cílem letošního vaření nebylo jen oslnit slovutnou porotu a získat putovní Kotlík mlsného kocoura, ale především vybrat co nejvíce prostředků, které poputují neziskové organizaci Diakonie Betlém. „Konkrétně prostředky poputují do nově vybudovaného sociálně terapeutického centra Radost. Podařilo se nám díky dotacím zrekonstruovat budovu blízko Pavučiny, kde centrum sídlilo doposud a ještě nám chybí prostory dovybavit. Jsme moc vděční za tuto akci a srdečně všechny zvu na Den otevřených dveří, kde si náš nový domeček budete moci prohlédnout. Uskuteční se ve čtvrtek 13. června od 15 hodin v novém centru v Šafaříkově ulici, naproti CVČ Pavučina,“ pozvala jménem Diakonie pracovnice vztahů s veřejností Jana Lexová.

Diakonie dokonce sestavila vlastní kuchařský tým složený z pracovníků i klientů centra, který si okamžitě získal srdce návštěvníků. Putovní trofej však po poměrně jasném rozhodování převzali od slovutné poroty borci z týmu ZKOL. Po celý den bylo na Křížovém kopci co dělat. 

O bohatý program pro celé rodiny se postaraly záchranné složky Jihomoravského kraje pod vedením záchranářského kroužku Centra volného času Pavučina. „Máme tu hasiče, policisty, vojáky, odtahovou službu, sanitku, máme tu naše hustopečské fotbalisty a máme tu i vědomostní úkoly, které připravili rodiče dětí ze záchranářského kroužku, kterým chci tímto moc poděkovat. Dalo to spoustu práce a věřím, že si to všichni užijí,“ pochvalovala si zájem rodin Dita Fialová, která měla program pro děti na starost.

Do večerních hodin pak návštěvníci u táborového ohně broukali známé písně za doprovodu Hustých hudebníků. -nov-

odebírejte přes RSS