Hustopečský slunovrat opět po roce rozzáří obě vinařské ulice

10. 6. 2024 · 1 minuta čtení · 7 fotografí

Hustopečští vinaři se opět po roce připravují na svoji srdcovou akci, která si získala přízeň místních i přespolních...

 

Letošní ročník Hustopečského slunovratu připadne na pátek 21. června a nabídne otevřené sklepy místních vinařů v ulicích Vinařská a Na Hradbách. V 18 hodin se na plácku u pálenice stanete svědky souboje vinařů z obou uliček, ve kterém se utkají při (ne)typicky vinařských disciplínách o cennou trofej slunovratu. Ta je již čtvrtým rokem v držení vinařů z Turhandlí a vinaři z Krajcperku ji určitě budou chtít získat zpět!

 

Do sklepů však můžete zamířit již od 17.00 hod., čekat na vás bude skvělá atmosféra, živá hudba a magický oheň, který slouží k přípravě špekáčků. Ty budou k dostání za drobný příspěvek do kasičky.

Ulici Vinařskou rozehraje v 18.30 hod. místní kapela Pool Litters. Ani ulice Na Hradbách však nebude pozadu. Někteří z vinařů si individuálně zajistili hudební produkci do svých sklepů.

V letošním roce se u nás zabaví i menší. Mezi tím, co budou rodiče sedět ve vychlazeném sklípku, mohou si děti zahrát naši novou PÁTRAČKU, která je k získání na pokladně v obou vinařských ulicích.

Zrekonstruovaná budova střelnice v ul. Na Hradbách bude otevřena k prohlédnutí v časovém rozmezí 17.00 – 22.00 hod. Mimo jiné v ní najdete také pokladnu, kde si můžete zakoupit degustační sadu či vyzvednout již zmíněnou pátračku pro děti.

 

Vstup na akci je zdarma, avšak pokud budete chtít prochutnat víno našich vinařů, budete mít možnost zakoupit si degustační sadu za 120 Kč, která obsahuje skleničku na víno a brožurku.

 
Aktuální informace k akci můžete sledovat na facebookových stránkách události.

Přijďte si společně s námi užít jednu z nejkouzelnějších nocí v roce. 

odebírejte přes RSS