Adam Březík, překvapivý vítěz hustopečské rally

20. 6. 2024 · 2 minuty čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Sport
19. ročník Agrotec Petronas Rally je úspěšně za námi a přinesl velké překvapení. Po dlouholetém soupeření Jana Kopeckého a Václava Pecha si pro zlatý pohár přijela dvojice Adam Březík s Ondřejem Krajčou, pro které toto hustopečské prvenství znamená také premiérovou výhru v Casino Bonver mistrovství České republiky v rally. 


„Máme obrovskou radost, ty emoce se ani nedají popsat. Nejde to, neumím to. V poslední sekci jsem byl na prvním testu možná až moc opatrný a ztratili jsme, na druhé jsme to Honzovi vrátili a teď jsem udělal úplně stupidní chybu, přetočil jsem se, bylo tam stromořadí trnek … No, vyšlo to, auto je celé a můžeme jít slavit. Radost je to obrovská, děkuji celému týmu, všem našim partnerům a hlavně tátovi. Asi mi prospělo, že mě Honza označil za ‚salámistu‘, nebyl jsem v tom závěru nějak moc nervózní. Nevěděl jsem ale, jaké tempo mám zvolit a jak moc bude Honza tahat, abychom to udrželi. Prostě jsme se tedy snažili jet naplno jako po celý den a klaplo to,“ prozradil nadšený vítěz.

Loňský vítěz Václav Pecha ze závodů z technických důvodů odstoupil a hustopečský reprezentant Jan Kopecký se do polovinu závodu držel v čele. Nakonec dojel o necelé tři vteřiny druhý. „Byly to závody jako řemen a to je samozřejmě jen dobře. Gratulace Adamovi, protože to opravdu udržel na cestě a z té skupiny mladíků jako jediný neudělal chybu. Každý závod už nás nahání a střídají se v tom, jsem rád, že jim aspoň takto sekundujeme. V druhém průjezdu jsem se snažil jet co nejrychleji, bohužel ta ztráta z první dnešní zkoušky byla znát, ale rychleji to ráno prostě jet nešlo,“ svěřil se Kopecký se znatelnou únavou ve tváři.

S radostí z bronzové příčky se budou na Valašsko vracet Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou, kteří za vítězným Březíkem dojeli do cíle s odstupem 24.9 sekundy. Celkově se diváci dočkali napínavé podívané. „Myslím, že máme za sebou skvělý ročník. Všechno se podařilo, tratě se líbily. Trochu jsme pozměnili jednotlivé rychlostní zkoušky a dokonce jsme jednu z nich museli kvůli neukázněnosti divákům úplně zrušit. Ale i to k tomu patří a celkově se závody podařily na výbornou,“ těšila se ředitelka závodu Petra Mynářová. 

Příští rok oslaví rally mezi vinohrady 20. výročí a pořadatelé už teď plánují, čím jej oslaví. „V podstatě jedny závody skončily a už pracujeme na dalších, takže ano, bude se slavit, ale jak a čím, to si zatím pochopitelně necháme pro sebe,“ nechtěla být konkrétnější ředitelka Mynářová. -nov-

odebírejte přes RSS