Stolní tenisté zvládli turnaj mládeže a muži bojují o postup do extraligy

30. 4. 2024 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Sport
Hustopečský oddíl stolního tenisu hostil v sobotu 27. dubna poslední z deseti krajských bodovacích turnajů všech čtyř kategorií dětí a mládeže. Pozvání přijalo přes 200 hráčů a hráček, které se pokoušeli urvat poslední body před blížícím se koncem sezony. 


Pořadatelé nenechali nic náhodě a svůj oddíl reprezentovalo hned několik želízek v ohni. „Využili jsme toho, že je to náš turnaj, tak jsme dali příležitost co nejvíce dětem, máme jich 23 a u některých si věříme na medailové pozice,“ prohlásil hrdě trenér a vedoucí oddílu Jan Matlach. 

To se nakonec podařilo. Kategorii nejmladšího žactva vyhrál Vojta Topinka a v kategorii staršího žactva byl Jakub Sedláček druhý, když od vítězství v celém turnaji ho dělil jeden jediný míček. 

A oddíl tak může vyhlížet závěr sezony v hlavní kategorii mužů. „V sobotu 4. května se ve 14:00 hodin uskuteční v herně stolního tenisu finále play-off první ligy mužů ve stolním tenisu. Domácí Agrotec Hustopeče se v něm utká s celkem EL NIŇO Praha B. Vítěz tohoto utkání se stane vítězem první ligy a získá tak právo bojovat v baráži s posledním celkem extraligy o účast v následujícím ročníku domácí nejvyšší soutěže - extraligy mužů. Přijďte povzbudit hráče Agrotecu,“ vyzval Matlach. 

Zápas bude v přímém přenosu vysílat přes facebookové stránky i Město Hustopeče. -nov-

odebírejte přes RSS