Hejlík s Novotným zahráli v Hustopečích kuchařku

7. 9. 2023 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Diváci, kteří ve čtvrtek 7. září přišli do hustopečské kinokavárny na pořad Listování Lukáše Hejlíka, byli možná lehce zaskočeni tím, že hlavními kulisami večera bylo kuchyňské prkénko, pánev a vařič. 


Herci v Hustopečích ukázali, jak se hraje kuchařka. „V pořadech Listování ztvárňujeme divadelní formou knihy. A často nám diváci psali, že by si přáli zařadit i nějakou kuchařku, protože těch je na trhu spousta. Tak jsme to zkusili,“ smál se herec Lukáš Hejlík.     

Představení Vaříme z vody vzniklo na popud televizního pořadu a následně vydané knihy U nás v Evropě. „Ten pořad spočíval v tom, že z každého státu byla vybrána nějaká typická rodina, která měla uvařit typické jídlo své země. Vtipné bylo, že česká rodina uvařila čínu s balkánským sýrem. Podobně v naší hře můj kolega Alan Novotný hraje osm tatínků, kteří přinesou na náš stůl jednu ingredienci a my z nich nakonec uvaříme takový mišmaš guláš,“ vysvětlil pointu Hejlík.    

Hlavním symbolem představení, který se objevuje i na propagačních materiálech, je vlajka Evropské unie, která u některých diváků mohla budit zdání, že se pořad zabývá i politickými tématy. „Je pravda, že v dnešní době logo Evropské unie mnohé odrazuje, stejně jako mnohé odpuzuje kombinace modré a žluté bravy, které mám na sobě, což mě mrzí. Ale představení je hlavně recese a sranda, která má pobavit diváky. I když je pravda, že konec lehce sklouzne k politice, protože se na závěr ukáže, že je vlastně fajn žít v srdci Evropy, v zemi, kde si stále můžeme dopřát setkání v takovém krásném prostředí, které tady v Hustopečích máte, a smát se při takových ptákovinách. Máme se dobře,“ shrnul Hejlík. -nov-

odebírejte přes RSS